معمولترین مشکل دامهای شیرده پس از زایش، کاهش چشمگیر وزن دام و متعاقب آن بروز مشکلات متعدد تولیدی و تولیدمثلی است، لذا شرکت فرآورسازان با توجه به رسالت خود پودر چربی خالصی را بر اساس تکنولوژی روز دنیا و منطبق با استاندارهای بینالمللی تولید نموده است که حاوی ترکیب مطلوبی از سه اسید چرب استئاریک، پالمیتیک و اولئیک میباشد.
پودر چربی خالص شرکت فرآورسازان برخلاف تعداد زیادی از پودر چربیهای وارداتی و داخلی به صورت هیدروژنه نمیباشد و به همین خاطر بیش از ۹۰ درصد وزن آن را اسیدهای چرب تشکیل میدهند. اغلب پودر چربیهای خالص وارداتی و داخلی به صورت نیمه هیدروژنه یا تمام هیدروژنه تولید شده و به همین خاطر حدود ۱۵ درصد از وزن آنها را هیدروژن تشکیل میدهد. برای تشخیص ساده این موضوع در دامداری یا آزمایشگاه ۱۰۰ گرم از پودر چربی هیدروژنه را وزن نموده و پس از ذوب کردن دوباره آن را وزن نمایید. در این حالت هیدروژن موجود در پودر چربی در هوا متصاعد گردیده و وزن چربی خالص مشخص میشود. مشکل دیگر پودر چربیهای خالص هیدروژنه شده تغییر اسیدهای چرب غیر اشباع سیس به ترانس در زمان هیدروژناسیون است که برای دام، طیور و انسانی که محصولات آنها را مصرف میکند مضر میباشد. در صورتی که اسیدهای چرب اشباع موجود در پودر چربی خالص شرکت فرآورسازان تماما به صورت سیس هستند.
ماده خشک | ۹۵±۲ |
انرژی قابل متابولیسم (مگاکالری در کیلوگرم) | ۷±۰/۲ |
انرژی خالص شیردهی (مگاکالری در کیلوگرم) | ۵/۷±۰/۱ |
خلوص چربی (درصد) | ۹۰±۱ |
آنتی اکسیدان (میلی گرم در کیلوگرم) | ۳۰۰−۵۰۰ |
اسید استئاریک (درصد) | ۳۰±۳ |
اسید پالمیتیک (درصد) | ۳۵±۳/۵ |
اسید اولئیک (درصد) | ۳۰±۳ |
سایر اسیدهای چرب (درصد) | ۵±۰/۵ |
شکل ظاهری | پودر یا گرانول |
رنگ | سفید مایل به شیری |
نقطه ذوب | ۵۰-۶۰ درجه سانتی گراد |
بستهبندی | پاکتهای سه لایه ضد آب ۲۵ کیلوگرمی |
تاریخ انقضا | ۴ ماه پس از تولید |
حیوان هدف | مقدار مصرف (گرم در روز به ازای هر رأس) |
---|---|
گاو تازه زا | ۲۰۰-۴۰۰ |
گاو سوپرشیر و پرشیر | ۴۰۰-۸۰۰ |
گوساله پرواری | ۲۰۰-۴۰۰ |
گوسفند و بز | ۳۰-۶۰ |
اسب | ۱۵۰-۲۵۰ |